Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Gruusialainen kaalikeitto.

  • Gruusialainen kaalikeitto.

monet pitävät kaalikeittoa "tylsänä ruokana", minä en. Kerron nyt eräänlaisen reseptin; "gruusialainen kaalikeitto", ehei, ei se ole se Pirkka-ohjeiden keitto.  Sen olen ihan itse päässäni (ei monikossa) soveltanut, toki lähtökohta tämä venäläinen versio.

Kattilaan laitetaan, neitsytöljyä, silputtu kaali, porkkanaa, valkosipulia (runsaasti), punasipulia, savustettua karitsankylkeä, venäläistä suolakurkkua lohkoina ja vettä, siten, että kokonaisuus peittyy. Haudutetaan parisen tuntia. Sitten lisätään tuoretta korianteria, meiramia, Maille dijounin sinappia ripaus, tomaattipyrettä, mustapippuria, paprikaa, suolaa, ripaus sokeria,

Kun keitos on muhinut kolmisen tuntia, tarkastetaan maku (suola, muut mausteet, jne), lisätään mausteita tarvitessa. Ennen tarjoilua lisätään ranskankermaa reilu loraus.

Tätä keitosta jos lämmittää; maku senkun paranee.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vaikuttaa hyvältä. Mikä vois sopia savustetun karitsan tilalle? Karitsan saatavuus taitaa olla heikkoa.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Oikeastaan mikä hyvänsä liha sopii. Meillä kun kerran syksyssä ostetaan koko karitsan ruho (+/- 15 kg) ja osa savustellaan, niin siitä riittää keittoon, kaalilaatikkoon jne.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvää on varmasti. Venäläinen keittiö osaa keitot valmistaa.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa