Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kiukku; suurperheen äiti.

  • Kiukku + 16 pienokaista.
    Kiukku + 16 pienokaista.

Tulipahan viikolla melkoinen yllätys. Kiukku, varsin iäkäs (11v) kanarouvamme oli jo viikkoja käyttäytynyt erikoisesti. Ei liikkunut parven mukana vaan kävi ruokintapaikalla yksikseen ja taas hävisi. Epäilin "salapesintää".

Olin keskiviikkona autohuoltoreissulla, Eestissä muutaman päivän, vaimo sitten soitti ja kertoili havainnoistaan; Kiukku + 16 untuvikkoa seikkailee pihalla. Katras on siksi iso, että emo ei kaikkia saa suojaan alleen, kuten kanojen tapa on. Varislinnut kun helposti nappaavat vaaroihin tottumattoman untuvikon.

Vaimo päivitteli, miten hän saa kiinni tuon perheen. Neuvoin konstin; pikkuiset on helppo poimia ja viedä nimenomaan pesintään varattuun suojaisaan, katettuun häkkiin, emo tulee kyllä perässä ja niinhän se sitten onnistui.

Yrittelin sitten kotiin tultuani etsiskellä sitä hautomapaikkaa, turhaan. Ovat kyllä melkoisia mestareita nuo maatiaiskanat.

On siellä melkoinen vilinä, siellä "lastenkamarissa", emon huolehtivainen hyörinä ja pikkuisten vipellys.

Määrittelin sitten n suurinpiirtein lapsikatraan iän, siipisulan aluista näkee suuntaa antavasti asian. Päädyin n viikon ikäisiin.

Niinpä sitten joka-aamuinen "lastenruuan"  (munakasta+kaurahiutaleita) valmistaminen on ohjelmassa kuukauden - puolentoista ajaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa