Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Mystinen Mirri.

  • Mystinen Mirri.
  • Mirri ja savumuikku
    Mirri ja savumuikku
  • Maistuu Mirrille
    Maistuu Mirrille

Taas se Mirri oli runsaat kaksi viikkoa pois. Tänään kahdeksan aikaan aamulla huomasin Mirrin vakipaikallaan, saunan terassilla, sen näköisenä, että tässähän minä aina olen ollut, pitäs jo viimeinkin saada ruokaa. Siitä sitten ruoka-annos kuppiin ja Mirrin nenän alle.

Katselin työpöytäni takaa kun Mirri ruokailtuaan normaalin sivistyneen kissan tapaan tuli siihen terassin nurkalle, istuutui ja alkoi sukia viiksiään ja suupieliään.

Ulko-ovi oli auki, tietenkin, kutsuin siinä istuvillani Mirriä, heti höristi korviaan ja katseli, missäs sinä olet? Meni saunakamariin, hetken kuluttua takaisin jatkamaan naamapesuaan. Ilmiselvästi etsi minua.

Yksi kanoista sitten tuli siihen terassille ja kun Mirri hieman varuillaan kanojen suhteen on; häippäisi. Tosiasiassa pitää sanoa, että meidän kanat kyllä ovat röyhkeitä reviirillään, kyytiä saavat varislinnutkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Mielenkiintoista, että luonnossa kissa juokseekin karkuun kanaa, jonka liha on kissan suurta herkkua...

Mirri on kaunis katti tuossa kuvassa. Mainitsin aiemmin, että uudella kissallani Nupulla on samaa näköä kuin Mirrillä. Mutta nyt huomaan selvän eron. Nupun silmät ovat ruskeat ja pyöreät kuin kymmenensentin kolikot. Samoin pää on pyöreä ja oikeistaan koko kissa on pyöreää mallia.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Se tuo Mirri on ja käyttäytyy kuin villikissa; aina varuillaan. Mirrin minuun luottamisen projekti on kuukausien tuote.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tänä aamuna Mirri taas yllätti. Tuli jo 05.30 ja kun en heti reagoinut, lähti, merkkasi kompostin nurkalle ja oli jatkamassa matkaa. Menin ulos ja kutsuin Mirriä; pitkän harkinnan jälkeen kääntyi ja palasi aamiaispöytäänsä.
Siinä sitten nautti aamiaisensa mutta jäi taas pitkäksi aikaa portaille naamapesulle.
Minua Mirrissä viehättää sen villikissamaisuus, aina valppaana, ainoastaan kun sen ruokaillessa istuskelen tuohon jakkaralleni, silloin rentoutuu.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Lisäsin pari kuvaa Mirristä ja tämän aamun savumuikuista; kulinaristihan se Mirri.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa