Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Mirri ilmaantui taas "kotiin".

  • Mirri ilmaantui taas "kotiin".
  • Mirri 24.6. aamusella klo 09.00, tarjolla herkkuna broilerin nahkoja.
    Mirri 24.6. aamusella klo 09.00, tarjolla herkkuna broilerin nahkoja.
  • Hyvin maistuvaa Mirrille 24.6.2018 klo 09.00.
    Hyvin maistuvaa Mirrille 24.6.2018 klo 09.00.

 

Mirri se sitten ehti olla kuusi viikkoa kadoksissa. Eilen sitten se istuskeli tuolla saunan terassilla vakipaikallaan ja sen näköinen ilme, että kyllä se ruokakin maistuisi.

Enpä sitten tiedä missä oli Mirri tuon puolitoista kuukautta viettänyt, sen tietänee vain Mirri itse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, mehän olemme kissojen mielestä palvellusväkeä.
- Mirri oli varmaan sen näköinen, että "mitä siinä ihmettelet, hae minulle jotain syötävää". Minunkin kissat ovat aina seikkailujensa jälkeen, ikään kuin eivät poissa olisi olleetkaan.
- Jos Mirri on kolli, niin se oli vain hyvin ansaitulla naimalomalla. Loman pituus ei ehkä ole ihan TESin mukaan, muta TEShän koskee vain palvellusväkeä, ei kissoja.

Henry

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minun täytyy myöntää, että elämäni ensimmäiset kokemukset kissoihin, Mirrin kanssa.
Se hyvin arka ja ihmistä säikkyvä eläin, noin kuvastakin voi päätellä, oli haasteellinen minulle. Nykyisin on mitä määrätietoisin otus ja kuvailemasi vuorovaikutus lienee aika oikea.
Olen opettanut lintuja (kanoja ja viestikyyhkyjä), sekä koiria erilaisiin elokuva- ja mainosprojekteihin), siksi kait tuo Mirri tuntui niin haasteelliselta.
Tiedä sitten oikeastaan; kumpi "vedätti" kumpaa?
Olen muuten ollut aina positiivisen ehdollistamisen kannattaja, sillä saadaan pysyvä oppimistulos. Taas rangaistus, se vain opettaa pelkäämään.
Viettipäämäärien hyväksikäyttäminen opetuksessa, se toimii. Ravinnonhankkimisvietti on toimiva mutta myöskin kyllääntyvä, toisin kuin saalisvietti. Siis säästeliäästi käytettävä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kissat löytävät kesällä ruokaa metsästä eivätkä nälkään kuole. Mutta Mirrisi taisi kyllästyä siihen eräelämän tuomaan vaihteluun ja palasi hemmoteltavaksi.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tässä se aamusella (minun aamuni alkaa n klo 04.00 tähän aikaan vuotta). Mirri sitten tuoreita savustettuja särkifileitä aamiaisekseen, klo 08.00 aikaan. Hyvin näyttivät maistuvan.
Suolaan kalafileet vasta savustuksen jälkeen lämpiminä 10% suolaliuoksessa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Oman kokemukseni mukaan koirien käytös on helposti ennakoitavissa mutta kissoista en saa selkoa. Suurta kokemusta ei minulla kissoista ole mutta sen verran kumminkin että sitä ääneen sanomatta tulee itsekseen verrattua niiden edesottamuksia Spedevisiosta tuttuun naisten logiikkaan. Se on maailma jota on mahdoton logiikan säännöin tulkita, ei voi tietää mikä on totta, mikä feikkiä tai muuta vedätystä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kissat ovat kyllä umpirealisteja, niitä ei voi hämätä. Koiralle voi olla heittävinään pallon ja se lähtee juoksemaan tohkeissaan kuin Disneyn sarjakuvassa hakemaan sitä, kunnes huomaa vasta puolivälissä, ettei se pallo minnekään heittäjän kädestä lentänyt. Kissa puolestaan vastaavassa tilanteessa jää tyynen rauhallisesti katsomaan heittäjän kättä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Uskon vakaasti että jos kissojen ja ihmisten kokoero olisi paljon nykyistä pienempi, kissa jahtaisi isäntäänsä, leikittelisi tällä julmasti puolisenkin tuntia ennen lopullista iskua ja söisi tältä pään hampaiden narskuessa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #8

#8 Janne, kovin olet romanttisella mielellä! Kokoero tuskin on määräävä. Johtajan arvovalta ja karisma sen sijaan, kyllä!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 kokemuksen myötä, näin on!

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tämä perustunee vahvasti siihen, että kissan saalistusvietti on selkeästi matalampi kuin koiralla (tietyt rodut).
Saalistusvietti; optinen-, hajuhavainto käynnistää saalisviettisellä koiralla toiminnan.
Toisaalta, kissa seurailee kokonaisuutta; kannattaako esim lähteä pallon perään; siis kissa harvoin pyrkii viettipäämäärään, ellei kokemuksia ole kertynyt positiiviselta puolelta.
Ravinnonhankkimisvietti, joka usein sekoitetaan saalisviettiin, sen viettipäämäärä on aina saalis, siis nälän tyydyttäminen.
Pitänee tähän loppuun vielä kertoilla; yli kolme vuosikymmentä sitten, toimiessani varusmieskouluttajana. Harjoituksen (päivän harjoitus) alussa sanoin joukkueeni miehille; teemme tämän harjoituksen niin monta kertaa, että koulutustavoite on saavutettu; siis minun mielestäni. Toisaalta, jos minun haluamani tavoite saavutetaan nopeammin; silloin loppuaika voidaan viettää vaikka makkaraa paistellen. Tämä toimi monessa muussakin kuin jalkaväkijoukkueen harjoittelussa.
Nyanssina vielä; j-osaston komentajan määräys oli, että jokaisesta harjoituksesta oli joukkueen johtajan ilmoitettava karttakoordinaatit, missä joukkue harjoitteli.
Joskus myöhemmin koulutusosaston päällikkö ihmetteli, miksei joukkuettani useasti löytynyt vaikka koordinaatit oli ilmoitettu...?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Minut määrättiin alikersanttina työnjohtajaksi kesän alokasryhmälle, jolle annettiin tehtäväksi parin kilometrin matkalta Upinniemessä olevan hiekkatien varren vesakkojen katkominen. Se tapahtui siis käsin vesureilla.

Joutessani kävelin tien päähän asti heti alussa ja totesin, että siellä oli pohjavedestä täyttynyt hiekkakuoppa kuin pieni järvi konsanaan. Ilmoitin sitten alokkaille, jotka kesäkuumalla hikoilivat vesakkojen parissa, että kun olette saaneet pätkän karsituksi, niin kaikki voivat mennä sitten yhdessä uimaan.

Johan alkoi vesakko taittua ja jo parin tunnin kuluttua jokainen alokas polskutteli viileässä vedessä tyytyväisenä. Silloin saapui paikalle patteria päivystänyt kapiainen kersantti Hirviniemi, joka alkoi karjua minulle naama punaisena, että voin joutua vaikka sotaoikeuteen, jos joku alokas hukkuu ja että minua rankaistaan, kun olen omin lupineni päästänyt pojat uimaan. Korvat luimussa piti sitä tovi kuunnella ja kun hän poistui paikalta huusin tyynen rauhallisesti: "Pois vedestä, valmistautukaa patterille paluusen!" Eipä asiasta kuulunut sen enempää.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#9 Juha, enpä tiedä, miten muutoin tämä liittyisi auktoriteetin käskytykseen kuin armeijassa.

Tyttäreni poika on nyt armeijan leivissä ja olen hyvin kiinnostunut hänen kokemuksistaan. Hän lähti tammikuussa, mutta halusi jatkaa vuoden loppuun. Kaverit katoavat kesäkuussa, hieman jannua harmittaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mirrin ilme on hyvin tehokas! Kysymyksiä, anteeksipyytelyä, tiedustelua; vieläkö tuhlaajapojalle olisi ruokaa tarjolla!

On tietenkin mahdollista, että Mirri, kotiinsa palattuaan, joutui 'suljetulle osastolle'!

Lopulta heidän oli päästettävä Mirri vapaaksi!

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Mielenkiintoinen tuo analyysisi Mirrin ilmeestä. Se on kyllä minuakin askarruttanut; kehon kieli kuitenkin on rauhallinen, siis istuu. "Kasvokuva" sanoo minulle montakin asiaa mutta yhdestäkään en ole varma, siis kokemuksen puutetta.
Sen kyllä tiedän, että pakolla kissalle ei mitään voi opettaa, siksi itsenäinen se lienee. Sama pätee myöskin kaikkiin lintuihini. Yhdelle kanoistani opetin "korkeushyppyä", siis kun se oli oppinut nappaamaan herkkupalan sormieni välistä, nostin kättäni aina ylemmäs, jonkin päivän päästä se jo pomppasi yli puolimetriä ylöspäin. Seuraava aste oli nostaminen metsin korkeuteen ja polveni kohdalle ( istuin jakkaralla). Oitis kana pomppasi polvelleni ja napasi lihapyörykän palasen siten. Kanako tyhmä?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#16 Itse luen ihmisten kasvoja, terapeutti kun olen. Myös eläinten ilmeet puhuttelevat. Oma kissani kertoo ilmeillään hyvinkin mielentilansa.

Kun puhutaan, että jollakin on 'kanan aivot', ilmeisimmin tarkoitetaan tyhmyyttä. Olet todistanut, että kana oppii siinä missä ihminenkin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Skinner opetti kuulemma kyyhkyset keilaamaan.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola Vastaus kommenttiin #19

Olihan minullakin aikanaan yksi lintu, jolle opetin seuraavan tapahtumaketjun; kun vihelsin, lintu lennähti päälaelleni ja kun ojensin käsivarteni, lintu meni peukaloni luo ja koputti nokallaan peukaloani, sitten avasin nyrkkini ja siellä olevat maissinsiemenet olivat palkkio.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Mirrin ilme on hyvin tehokas! Kysymyksiä, anteeksipyytelyä, tiedustelua; vieläkö tuhlaajapojalle olisi ruokaa tarjolla!"

Harmittaa että puuttuu tuollainen kyky tulkita kissan ilmettä. Ehkä ymmärtämättömyyttäni tekisi mieli sanoa että paljolti kissan ilmeiden tulkinta olisi katsojan silmässä ja mielikuvitusessa.

Jim Davis on ymmärrykseni mukaan sarjakuvissaan Karvisesta päässyt lähelle ymmärrystä siitä mikä sisimmiltään on kissa ja mikä koira ja aika mukavasti kuvaa ihmistäkin tässä mainiossa triangelidraamassa.

Toivoisin että tämä Kallen seuraama katti antaa jatkossakin aiheita havaintoihin joita Kalle kirjoitta tänne ylös iloksemme.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Juu lisää Mirri-uutisia! Ja paljon kuvia. :)

Henry

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Mirri mitä ilmeisimmin huiteli aikansa ympäri kyliä etsimässä seksiä, ja todennäköisesti onnistui kun palasi tyytyväisenä kotiin kuin ei mitään.
Kaikki kissat ovat mestarillisia saalistajia, ja hankki syötävänsä luonnosta.
Olisi voinut kesän mittaan villiintyäkin, ja kodota ties minne kuollakseen talven tultua.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Mirri kyllä pestasi minut palvelusväkeensä jo viime syksynä, koko talvenkin vieraili aterioimassa päivittäin. Tuntui siltä, että lumesta ja pakkasesta se ei ollut moksiskaan.
Kovin hyväkuntoisen näköinen se on ollut koko ajan kun olemme tunteneet toisemme.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jaaa a..ehkä olen vain liian kaksimielinen.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Tuossa viime yönä n puoli kolmen aikaan WC:ssä käydessäni, vilkaisin tuonne saunan terassille (Mirrin vakiopaikka), siellähän se Mirri istuskeli ja vilkuili pimeään taloomme. Mietti kait, että kun tämä aina ennen on toiminut, siis ilmaantuminen vakipaikalle, sitten se äijä tulee ja tarjoilee ruokaa, herkkujakin.
Mirri ei näet käynyt koko eilisenä päivänä syömässä ja siitä kait episodi.
No, kaiketi tänään tulee normiaikaan.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset