Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Tirppa.

Tirppa; se on viimeinen viestikyyhkyni.

Harrastin aikoinaan viestikyyhkyjä, kilpailin niillä, kasvatin uusia kilpailulintuja, kunnes kipinä sammui. Hoidin ainoastaan jo olemassa olevia lintuja, saivat vapaasti lennellä ja yöksi aina palasivat lakkaan.

Sitten tuli katastrofi; tuon lähinaapurin (700m) eräs kuljeksiva kissa oli keksinyt, miten päästä lakkaan sisälle ja tappoi kerralla sinne lakkaan kaksitoista lintua; vain yksi selvisi hengissä. Tirppa.

Viestikyyhkyn elämähän menee niin, että 85% nuorista kyykyistä haukka tappaa, loput osaavat, tai osaavat välttää haukat. 

Tirppa sitten jäi viimeiseksi kyyhkykseni; sekään ei uskaltautunut enää lakkaan vaan on kuukausikaupalla yöpynyt tuolla sähköjakajan päällä.

Kun sitten laittelen viljaseokset so heittelen hangelle, Tirppa tulee syömään ja yhtäkkiä taas lähtee reissuilleen ja voi viipyä jopa iltahämärään saakka. Kuitenkin aina tulee kotiin ja ruuan äärelle.

Tuo yksinäisen kyyhkyn selviytymistarina on jotain aivan erityistä. Laumassa joku aina huomaa mahdollisen vaaran mutta yksinäinsen kyyhkyn tulee omata aivan omanlaisensa repertuaari selvitäkseen hengissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset