Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Mirri, episodi III

No, se Mirri on sitten ihan oikeasti liittynyt eläintarhaamme. Tänään aamusella klo 07,00 menin Mirrille laittamaan aamiasisen; vettä, koiranmuonaa ja lihapullia; eipä näkynyt. Tulin sitten vain tunnin kuluttua ulos ja mönkijän (saunan terassin edessä) vieressä huutelin Mirriä, ei kuulunut kunnes vilkaisin mönkijän jalkatilaan, siellähän Mirri istuskeli.

Olin jo varannut erityisherkkua? Mirrille ja laitelin astiaan ja Mirri syömään.

Päivän mittaan kun muutamin kerroin muitten ruokintahommien yhteydessö...eikös vaan, siihen se Mirri ilmestyi. Tietysti Mirrille herkkuja laittelin.

Nyt moni saattaa arvostella, miksi ruokkia  ehkä jonkun heitteille jätetyttyä (tai sitten ei) kattia?

Sanoisin sitten siihen, ken ns irralliseen kissaan saa hekilökohtaisen kontaktin voinee kokea ainakin jonkinlaista tyydytystä. Voisi jopa ihmissuhteisiin rinnastaa tätä. 

Mirri se nyt vain elelee elintavallaan ja minä nautin jokaisena päivänä päästessäni aina lähemmäs Mirriä (pakoetäisyys).

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Lupaavalta kuulostaa Mirrin kesyyntyminen ja kotiutuminen.

Itse muutin joulukuun lopussa maaseutumaiseen ympäristöön. Eipä kulunut kuin pari viikkoa, kun pihalleni ilmestyi pitkäkarvainen musta kissa. Kovin oli nälissään ja naukui mahtipontisesti. Säälistä annoin sille oman kissani nappuloita ja ajattelin, jospa tuo tuosta lähtisi kotiinsa.

Mutta ei. Seuraavana päivänä sama toistui. Nyt kissa otti jo oikeudekseen tulla varastoni hyllylle huutelemaan, kun ovi oli hetken auki. Hätistin pois. Ja jonkin aikaa se poissa pysyikin.

Kunnes koitti uusi aamu. Kissa oli terassini oven takana istumassa. Oma kissani, leikattu poika, istui keittiön pöydällä ja katseli ulos korvat luimussa. Alkoi karmea konsertti.

Päästin kissani ulos ja ajattelin, että puolustapa nyt reviiriäsi. Tappeluhan siitä seurasi ja karvaa lensi tantereelle. Kissani luovutti ja hain sen sisälle.

Musta kissa oli päättänyt jäädä. Nyt jo naapurikin tuli kissa kainalossaan kyselemään, että onko tämä Sinun kissasi? Totesin, että ei ja sitten päätimme, että viedäänpä kissa Löytöeläintaloon.

Löytöeläintalo olikin sitten kiinni. Naapuri soitti poliiseille, jotka olivat usean tunnin päässä paikasta. He opastivat ottamaan selvää alueen FB-sivuilta, josko siellä joku kaipaisi kissaansa. Näin tehtiinkin ja omistaja löytyi. Hän tuli noutamaan kissan kotiinsa. Perhe oli ottanut koiranpennun ja tästä suivaantuneena kissa oli päättänyt vaihtaa kotia. Oli ollut jo kaksi viikkoa kateissa.

Tarina ei aivan vielä tähän lopu. Perheen poika oli seuraavana aamuna avannut oven ja kissa luikahti siitä karkuun. Kappas vaan, jälleen pörröpää istuskeli pihani kaiteella muina miehinä. Oletan, että poika oli, sillä ei muutoin kissani kanssa olisi tapellut.

No mikäpäs siinä, soitetaan omistajalle. Soiton jälkeen 'rakas kolli' pääsi omistajansa syliin ja jälleen kotiinsa.

Seuraamme tilannetta.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kylläpä vaan; minä, joka en koskaan ole ollut kissaihminen, tuon Mirrin myötä opin pikkuhiljaa lukemaan "kissamaista käyttäytymistä". Ei se uuden oppiminen vanhallekkaan miehelle pahasta ole, tämäkin sitä luontokappaleen käyttäytymisen opiskelua.
Olen kait jo aiemminkin maininnut, että Mirriä eivät meidän kanat kiinnosta, päinvastoin kohtaamistilanteessa väistää. Myöskään pikkulinnut ja vähän isommatkin, näyttäisivät olevan Mirrin mielenkiinnon ulkopuolella.
Pakko kait tässä pitää myöntää, että jonkinlaiseksi kissaihmiseksi vanhakin mies näyttää taipuvan.
Tuo asia, josta ilmeisesti aiemminkin olen maininnut; Mirri tuntuu nauttivan rauhallisesta jutustelusta ja kutsunkin on jo oppinut aivan kiitettävästi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Vuosien kuluminen on siitä hienoa, että ei tule enää hötkyiltyä' kuin nuorempana. Uuden oppiminen päättyy vasta 'viimeisellä tuomiolla'. Oppia ikä kaikki, on joku todennut ja sehän on paikkansa pitävä.

Sanonnat, kuten esim. 'vanha koira ei enää temppuja opi', on virheellinen. Kuka noita keksiikään, lienee ajattelunsa vanki.

Mistä lienee myöskin tuo koira- ja kissaihmisiin piintynyt jako.

Minulle kaikki luontokappaleet ovat rakkaita, vaikka en karhua tai sutta suukottelisikaan.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Eipä tuota Mirjami enää vuosiin ole tullut hötkyiltyä; siitä pitää huolen vasemman jalan nivelrikko, vuosien tuoma jonkinasteinen järkiintyminenkin? Olisikohan tuokin totta; siksipä en vielä vähiin aikoihin talviverkoille lähde, kokemus ja ikä opettaa.
Mutta tuosta Mirristä, jotenkin olen siihen tykästynyt; molemminpuolisen käyttäytymisen hienovarainen synkronointi ja sen edistyminen, siitä pidän.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mirri on onnekas. Kukaan ei kaipaa ja kissa on sopeuttanut elämänsä uuteen. Se on varma, että ruoka tulee sovitusti, eikä tarvitse enää pakoillakaan, kun pelko on lientynyt ja luottamus kasvanut.

Mirrin menneisyys ei ole tiedossa sen enempää kuin ikänsäkään.

Uusi suhde kissan kanssa on varmaankin lisännyt huomiotasi sen toimintaan ja annas olla, jos jonain aamuna kissaa ei enää olisikaan - olisit kenties huolissasi, onko sille jotain käynyt, onko enää elossa vai olisiko jo riiuumatkoilleen lähtenyt.

Tunnistan, miten eläinystävänä helposti kiinnyn ja eläimen käytöspoikkeamat pistävät miettimään.

Elämä on ihmisen parasta aikaa (Matti Nykänen)!

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

No, olihan sitten kuten ennustit; Mirri ei tullutkaan aamiaiselle, klo tuli jo 11.30 ja sitten Mirri saapui.Söi nopeasti ja jäi sinne terassille viettämään kissamaista aikaansa. Sitten äkkiä häippäisi karkuun ja kas, olen nuo melkoisen suuret kissanjäljet bongannut aiemminkin; iso keltainen kissa ilmestyi pihalle.
Mitenkäs minä, pöytälaatikosta pistooli ja muutama laukaus, ei kissaa kohti vaan maahan; viesti, et ole toivottu tähän pihapiiriin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

No huh! Kilpailija saapui tunnustelemaan! Varmasti hyvä 'herätys' tunkeilijalle! Jospa pysyisi nyt poissa.

Tämän blogin suosituimmat