Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kevään ensimmäisiä muikkuja.

  • Kevään ensimmäisiä muikkuja.

 

 

 

 

Tämmöistä sitten tänä aamuna tuonne savustusuuniin työnsin

BBQ-kastikkeella sivelin, kiinanruosipulia pintaan ja sitten savustumaan.

Sanoisin, että varsin herkullista tuli.

Oikeastaan minä olen vannoutunut silakan, tai kilohailin ysrävä aina ollut mutta, minkäs teet; täällä sisämaassa kunnollista silakkaa/kilohailia ei saa. Se on sitä trooliin pakkautunutta punasilmäistä, jota joskus ehkä saa; ei kelpaa minulle.

Nyt sitten ihan itse pyydettyä; savustettua, ihan omilla resepteillä. On se vain uskomattoman hyvää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Piti oikein avata artikkeli, kun pääsivulla selvästi näytti otsikon olevan: "Kevään ensimmäisiä mulkkuja". Selaimeni näyttäisi joillain fonteilla joskus jättävän välin i:n pisteen välistä pois.

Ei sen puoleen, että kevään ensimmäiset mulkut olisivat kiinnostaneet yhtään sen enempää kuin muikutkaan, joista en oikein pidä, joskin se voi myös johtua paneroinnista. Lienee makuasia.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Eihän savumuikkuja paneerata, maustetaan kylläkin ennen tai jälkeen savustamisen.
Ennen savustusta muikut kuivataan ja niiden päälle levitän mausteseoksen, sitten vain savustumaan.
Henkilökohtaisesti en ole koskaan syönyt huonoa kalaa. Kalan maukkuus on käsittelijästä ja valmistajasta täysin kiinni.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Hyvän näköisiä muikkuja eikä järin pieniäkään. Itsellämme on muikkuverkot pyynnissä mökkijärvellä 22 mm silmäkoolla ja paistomuikut on saatu jo sensijaan siikaverkot oli tyhjää täynä.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minun pyyntiverkkoni ovat 13mm silmällä, kalan koko n 12cm. Näin keväälläkin kun sitä särkeä tulee oheissaaliina, tein tästä erästä voblaa ihan vaan makupalaksi kun ei paljon sitä ollut.

Isosilmäisiä verkkoja en 15.5. - 15.6. välisenä aikana järveen laita (kuhan kuturauhoitus), sitä vastoin pari rysää on ollut pyynnissä ja suutaria, karppia, säynettä ja ahventa on tullut. Se muuten se suutari on aivan oivallinen savukala, samoin kuin graavattunakin (pitää vain muistaa pakastus).