Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Savumuikkua.

  • Tässä sitä. Paljon tuoreempana kuin kaupassa.
    Tässä sitä. Paljon tuoreempana kuin kaupassa.
  • Maistuu Mirrille
    Maistuu Mirrille
  • UJa muikkujen jälkeen huilataan
    UJa muikkujen jälkeen huilataan

Tässä sitä tämän aamun saalista savustettuna. Savustus 80-90 asteessa n kolme tuntia. Ennen savustusta kalat kuivataan, sivellään öljyllä ja sitten uuniin.

Ladotaan astiaan kerroksittain, suolaa ja taas kerros...jne. Sitten kylmään suolautumaan. Sanoisin, maittavaa. Lopputuloksen tulee olla kuivahko kala, sen takaa pitkä savustusaika matalassa lämmössä.

Tuolla Mirri-osiossa näkyy, että kelpaa krantulle kissallekkin ja tietenkin meidän perheelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen
Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minun tapani savustaa muikku (+muut pikkukalat) on 80-90 asteen lämmössä savustaminen n 3 tuntia. Savustuksen jälkeen suolaus ja jäähdytys. Kalasta tulee ja täytyy tulla sellainen lähes puolikuiva tikku. Ei sellaista kuin esim silakka, kilohaili ja muikku kaupan tiskillä; sellaista vetistä mössöä. No tietenkin joku sanoo mehukasta, olkoon mutta ei maittavaa, minun mielestäni ja muuten Mirrikin on tykästynyt näihin pikkukaloihini. Nautinnollisesti mussuttelee kun pari-kolme kalaa saa.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset