Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Karitsan lapaa savustettuna

  • Karitsan lapaa savustettuna

Tulipa eilen iltapäivällä savustettua karitsanlapaa. Savustin kokonaisena lapana renssaamatta. Mausteeksi ainoastaan merisuolaa, kuivattua valkosipulia ja rosmariinia.

Pintaan laitoin rypsiöljyä, suola ja mausteet kiinnityvät hyvin siihen pintaan. 

Säädin savustuslämpötilaksi 75 astetta ja savustusaikaa käytin 1,7 kg:n paistille 9 tuntia.

Koko ajan valvoin, että uunin lämpötila ei päässyt yli 75 astetta. Kun sisälämpöyila oli 75 astetta, prosessi alkoi valmistua.

Savustusajan päätyttyän kääräisin lavan aluminifolioon, sipaisin lämpimään pintaan hieman hunajaa ja sitten  jääkaappiin "vetäyymään". Kyllä tuli maukasta.

Savustaminen muuten on kärsivällisyyslaji, mieto lämpö, pitkä kypsytys...hyvä tulee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat