Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Uskomattoman hyvä kesäinen kastike.

Tein mielestäni uskomattoman hyvää ja yksinkertaista kesäruuan kastiketta.

Purkki kermaviiliä, reilu loraus Dijoun-sinappia, pienen sitruunan mehu ja reilusti silputtua kiinanruohosipulia, ripaus pippuria. Tunnin tekeytymisen jälkeen uskomattoman herkullinen ja kevyt kastike, salaattiin, ruokaan(liha/kala). Tuo kiinanruohosipulin mieto valkosipulimainen vivahde, mielestäni erinomainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kuulostaa hyvältä kastikereseptiltä ja sen maun pystyy mieltämään jo tuon kuvauksen perusteella. Ainoa, jota hiukan kummastelen tuossa ohjeessasi on tuo "tunnin tekeytymisen jälkeen ...". Ei kai kukaan nyt kastiketta niin kauaa keittele?

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

No, tuota, en sitä kastiketta keittelekkään, se tuorekastikkeena vaatii, mielestäni n tunnin "maustumisen" jääkaapissa ja suljettuna.
Valmistustapa on tietenkin, oma omituisuuteni.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ostin pihiyksissäni Pirkan Dijoun -sinappipurkin, joka oli noin euron halvempi kuin alkuperäinen. Kalliiksi tuli. Jäljitelmä on aina huono.

Pirkan Dijou menee, en tiedä minne, mutta aidon joudun hankkimaan.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minä en koske Pirkka-tuotteisiin, en myöskään Rainbow-tuotteisiin ja vastaaviin, mielestäni aito on aina aito ja alkuperäinen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Noin kategorisesti ei kannata ajatella ja toimia. Jotkut halpamerkit ovat todellakin huonompia korvikkeita, mutta joidenkin kohdalla kyse on vain erilaisesta pakkauksesta. Nämä on syytä oppia tunnistamaan, sillä kolmen euron säästö päivittäistavarakulutuksessa tuottaa 10.000 euroa vuosikymmenen aikana.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

No, minäpä ajattelen tuotteen alkuperää. Brändit eivät aina kestä kuitenkaan, ajatellaan oliiviöljy, mustat oliivit; varsin kyseenalaisesti tuotettuja.
Mitä halpamerkkeihin tulee, olen aina ollut sitä mieltä, että halpa ja hyvä eivät ole samalla hyllyllä.
Säästömielessä en asioita punnitse; jos laatutuote on sillä hetkellä liian kallis, jätän hyllyyn.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta esimerkiksi Xtra -merkkistä sampoota saa eurolla yli puolen litran pönikän ja jostain Kerastasen tuotteesta joutuu maksamaan 10 euroa kolmesta desistä. Tukka tulee puhtaaksi molemmilla. Samaten Xtra suihkusaippua maksaa saman verran samanlaisesta pönikästä ja apteekin Sebamed miltei 20 euroa j.n.e.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuttu kastike, kesällä ihana pelkästään vaikka uusien perunoiden kera. Äitini opetti nauttimaan uusia perunoita kermasta, hienoksi hakatusta tuoreesta, nuoresta sipulista ja sipulinvarsista ja voista tehdyn kastikkeen kera. Siitä yhä pidän.