Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kiluleib,

Tuntemani Marja; Eestissä aikanaan Marjan majat, siellä olen yöpynyt.

Marja toi esille ruokatuotteen; kiluleib.

Minulla, siellä oppimani versio on nimeltään sama mutta hieman eri versio.

Pohjana must leib. Voidellaan voilla, siihen würstikilusiivuja,(kilohaili) sitten yksi punasipuli ja yksi kynsi Peipsijärven valkosipulia (ehdottomasti sitä), jauhetaan tehosekoittimella ja kilujen päälle. 

Sitten paistan normaalin häränsilmän, pikkuisen suolaa ja valmis.

 

Kun sitten halutaan usemmalle, kerrotaan syöjien mukaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

En ole tuota kituleibää maistanut. Mielelläni kokeilisin. Mutta missä täällä Suomessa on virolainen ravintola?

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Eipä taida aitoa eestiläistä ravintolaa löytyä. Kuitenkin, Eestikaub, löytyy moneltakin paikkakunnalta ja sieltä vaan must leib ja ehkä reseptini mukaan. Toisaalta kunnollista eestiläistä valkosipulia ei tähän aikaan Suomesta, jos ei eestistäkään saa. Kaikki valkosipuli on käsiteltyä espanjalaista, kiinalaista, egyptiläistä...jne. Meillä kuitenkin vielä hiukan tuoretta ja kuivattua vähän enemmän. Siis sitä Jögevamaan-Peipsin valkosipulia.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset