Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälinen joulu

Mistä ulkomaisesta joululaulusta pidät eniten?

Siivoaan. Voin sanoa, että tämä on joulusiivous. Olen jo muutamia päiviä siivonnut sieltä ja täältä ja välillä istun, luen tai teen muuta. Ei oteta paineita.

Nyt istun ja kuuntelen joululauluja. Radiosta tulee todella kauniita joululauluja. Ylen radioasemien tarjonta keskittyy suomalaisiin lauluihin. Välillä soitetaan kuitenkin lauluja muilla kielillä.

Sylvian joululaulu

Tämä pieni kirjoitus sopisi myös Puheenvuoroon. Sinnekin sopisi toivoa kaikkea hyvää ja etenkin rauhaa ja iloista mieltä. Jos joku puheenvuorolainen eksyy tänne niin, toivon hänellekin hyvää joulua, olisi kuka tahansa!

Tätä ei voi kutsua valkoiseksi jouluksi. Joulu asuu kuitenkin jokaisen sydämessä, olivat lämpötila ja sää mitä tahansa. Lasten viattomuudella voisi jokainen meistä antautua ihanaan juhlaan. Pienet ansaitsevat parasta.

Hyvää joulua kaikille ja erityisesti niille, jotka viettävät joulunsa kaukaa kotoa ja kaipaavat rakkaita ihmisiä!

Talvinen kyykkäkeikka Kalevalaan

Saimme kutsun tulla ystävyysnaapurimme Kalevalaan. Meillähän on hyvin tiivit suhteet itään; itse asiassa voidaan hyvällä syyllä todeta, ettei kellään kunnalla ole niin tiivistä ystävyyssuhdetta kuin Suomussalmella ja Kalevalalla (Uhtualla).

Joulukalkkunan täyte

Joitakin vuosia sitten Suomi-Nicaragua -seura julkaisi lehden, jonka nimi oli NICA. Lehdessä oli joskus myös ruokareseptejä.

Varastosta löysin lehden (3/2000), jossa lehden silloinen päätoimittaja Ritva Cortés-Téllez oli kääntänyt nicaragualaisen joulukalkkunan tai -kanan täytteen reseptin.

Nicaraguassa joulun valmistelu alkaa jo monta kuukautta ennen joulua, kanan tai possun hoitamisella.

Espanjalainen paahtovanukas /Flan español

Melkein jokainen, joka on käynyt Espanjassa on maistanut tuota paahtovanukasta. Ehkä nyt joulun alla haluat tarjota jotakin erikoista ja siksi laitan tämä resepti nyt tähän. Netistä löytyy muita vaihtoehtoisia reseptejä.

Ainekset:

Kalkkuna ei ole kinkku!

Sauna, kynttilät, notkuva ruokapöytä, pukki ja tietenkin valkoinen joulu – ah, siinäpä vasta se ”oikea” joulu. Vaikka Britanniassa vietetyt 10 vuotta opettivatkin arvostamaan monia erilaisia tapoja, tunteita, ajatuksia ja asenteita, joulu oli aina ongelma: Eihän se pukki nyt savupiipusta tule, eikä lahjoja tietenkään avata jouluaamuna ja kalkkuna ei vain yksinkertaisesti ole kinkku! Suomen joulua kaivattiin, ja onneksi saimme viettää oikean joulun vanhempieni luona useampanakin Englannin vuotena.

Julkaise syötteitä