Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Jouluruoka

Joulun kylmäsauhut

Lohi ja juusto menivät eilen savustuslaatikon virkaa tekevään hiiligrilliin. Sitä ennen kala oli lepäillyt runsaan suolahunnun alla vuorokauden. Suolalla on sama tavoite kuin savustamisella: saada nesteet pois säilyvyyden parantamiseksi.

Ilmojen haltija on joulukalanlaittajan puolella: Hitaasti kytevä kylmäsavugeneraattori tuottaa lämpöä sen verran että ero ulkolämpötilaan on vajaa seisemän astetta. Pakkasen ei luvata kiristyvän lähivuorokausiin mutta jos kiristyisi, pitäisi panna tuikku pönttöön etteivät einekset jäädy.

Vaalilimppua saaristosta

Herkullisia terveisiä Turunmaalta Paraisten saaristokaupungista!

Vaalikampanjani aikana tapaamani ihmiset ovat ihastuneet ikihyviksi herkulliseen saaristolaislimppuuni. Se on yllättävän helppotekoista ja säilyvää. Parhaimmillaan tämä maltainen ja makea limppu on mielestäni hieman haaleana, kun siihen levittää päälle aitoa voita. Limppu sopii kuitenkin loistavasti tarjottavaksi esimerkiksi jouluna, vappuna ja kesäaikaan herkullisten saaristolaiskalojen ja sillin kera.

On ihminen sitä mitä hän syö...

Juice Leskinen laulou joululaulussaan, että ihminen on sitä mitä hän syö. Se tosiaan pitää paikkansa.

Jos syö pelästään kasviksia niin muuttuuko ihminen kasviksi?

Sekasyöjät muuttuvat sekaviksi jne...

Ei ihminen ole muuttunut leiväksi, vaikka leipä on miehen tiellä pitänytkin.

Entäs sitten tuo makkara, jota niin moni 60-luvulla halusi leipänsä päälle. Nythän makkaran tilalle ovat nousseet leikkeleet. Siivuttuuko ihminen olemattoman ohueksi vaihtamalla puolen sentin makkaraviipaleen hengettömän ohuiksi leikkeleiksi, joissa ei maistu enää kuin suola?

Joulupöydän spesiaalit X 3

Meillä vietettiin tänä vuonna aika poikkeuksellinen joulu, nimittäin vanhempi ikäpolvi tuli meille sen sijaan, että me miehen kanssa olisimme ravanneet molempien vanhempien luona. 1,5-vuotias tytär nautti täysin rinnoin, kun sai kaikki isovanhemmat ympärilleen jouluksi.

 

Karppaajan ruokapöydästä poimittua II

Karppaajan ruokapöydästä poimittua II

 

Luonnomukaisen ruokavalion (joka voi estää autoimmuunisairauksien syntyä) voi koota haluamallaan tavalla  monipuolisista vihanneksista, vähähiilihydraattisista juureksista, kalasta, valkoisesta lihasta, marjoista, yogurtista. Ruuan valmistukseen käytetään mieluiten voita ja kylmäpuristettua oliiviöljyä. 

* * *

 

Aamiainen

 

Suuri kupillinen salaattia joka sisältää esim.

erilaisia vihanneksia:

Tomaattia

Kurkkua

Oliiveja

Raasteita

Sipulia

Taatelikakku X 3

Mausteiset kahvikakut ovat meillä kuuluneet jouluun aina lapsuudestani lähtien. Erityisesti taatelikakku on joulun juttu. En ikinä tee taatelikakkua muutoin kuin jouluna, vaikka siitä kovasti pidänkin.

 

Tänä vuonna ajattelin kokeilla totutusta poikkeavia reseptejä. Taateli-suklaakakku on tuhti herkku, joka vie kielen mennessään. Kokeilin Yhteishyvän ruokalehdessä ollutta ohjetta, mutta teinkin kakkutaikinasta muffineita. Kivaa vaihtelua sekin!

 

Julkaise syötteitä