Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta USA

Leppoisa Ronald ja raivoisa Donald

Kun Yhdysvalloissa raivoisa Donald astuu kohtaa virallisesti virkaansa, on syytä tarkastella, millainen mies oli hänen varhainen edeltäjänsä Ronald, republikaaneja ja entisiä demokraatteja molemmat. Ronald Reaganista (1911-2004) on julkaistu ensimmäinen suomenkielinen elämäkerta (Karin Henriksson: Ronald Reagan, Minerva 2016).

Reagan oli julkisten esiintymisten perusteella aina hyväntuulinen ja leppoisa, kun taas Trump esiintyy usein kuin perseeseen ammuttu karhu pelottavana ja vihaisen näköisenä.

Mikset tee oikein (kuten jotkut muut miehet tekevät) ?!

Kuunnelkaa tätä soittamisen ja laulamisen iloa sekä rentoa ammattitaitoa! Nauhoitus on vuodelta 1943 ja vaikka maailmalla tapahtui samanaikaisesti kauheita asioita, ei voi muuta kuin ihailla Peggy Lee:tä (aivan Benny Goodmanin tavoin). Uskomaton kappale, jonka muuten kuulin eilen ensimmäisen kerran, Siperian kautta:

https://

Loppuottelu Venäjä - USA (USA at Russia)

Jääkiekon maailmanmestaruudesta kamppaillaan juuri nyt (toukokuu 2016) Venäjällä.

Kävi miten kävi, tilanne ennen "loppuottelua" on hauska. Loppuottelu on nuoruuteni suurvalta-aikaa. Vastakkain ovat Venäjä (kotiottelu) ja USA.

Jalkapallon ystävät tietävät, että "maaotteluja" Skotlannin, Walesin ja Englannin välillä pelataan.  Pohjois-Irlantia unohtamatta!

Julkaise syötteitä