Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tunteet

Viisaus - "Ilman rakkautta ei ole mitään."

Viisauden määritelmä on kyky hallita asiakokonaisuuksia ja soveltaa oppia käytännössä. Kielellisen kehityksen osalta on yhtälailla oleellista hallita kokonaisuuksia osana sirpaleista tietoa, sillä muutoin ihmisen elo muistuttaisi enemmän muistihäiriöisen henkimaailmaa. Jotta ihminen voisi toimia pitkäjänteisesti saavuttaakseen päämääränsä, tulee hänellä olla työmuistia - eli kyky tilapäisesti tallentaa tietoa, kuin yhtälailla hylätä tieto tarvittaessa tarpeettomana.

Yle Tiede höpsi eläinten tunteista

Yle Tiedekin on lukijansa vastuulla, kuva. Eläimet voivat ehdollistua hoitajiensa ilmeisiin. Ilmeet ovat käsitteellisesti eri asia kuin tunteet. 

 Höpsitäänpä tunteista jopa paremmissa piireissä: 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/256217-aivotutkija-hopsii

 

Emotionaalinen hyvinvointi

EMOTIONAALINEN HYVINVOINTI

Miltä kehossasi on tuntunut päivän aikana? Entä mitä kaikkea se on kokenut viikossa? Entäpä vuodessa? Kuinka monta sataatuhatta tunnetta onkaan jättänyt jälkensä ja koskettanut sinua? Muuttanut kenties käyttäytymistäsi? Jättänyt hyviä muistoja? Tai ehkä kivuliaita muistutuksia siitä, miltä tuntuukaan olla ihminen.

Meillä kaikilla on perusta tuntea elämä sen kaikessa kauneudessaan ja kauheudessaan.

Siten myös emotionaalinen kipu on todellista.

Aivotutkijat höpsivät 1

Ilmeiden tunnistaminen ei ole tunteiden tunnistamista, kuva. Aivotutkimus ei anna psykologin pätevyyttä. 

Aivoista pystytään kuvaantamaan vain puolet, koska puolet aivoista on glia-soluja, jotka eivät näy aivokuvissa. Luulisi väikkäriä väsäävän aivotutkijankin tietävän tämän: 

EEG:n lisäksi aivotutkimusta tehdään magneettikuvauksen eli MRI:n avulla. ”Mä tykkään MRI:stä, kun siinä näkee heti pään sisään. Ihminen tungetaan valtavan magneetin sisään, ja hetken päästä hänen aivonsa näkyvät ruudulla.” SK

Tunnistaako koirasi "pahat" ihmiset?

Törmäsin artikkeliin, jonka aiheena oli tunnistavatko koirat "pahat" ihmiset - Can dogs sense "bad" people? Asia alkoi mietityttämään ja itselleni tuli tunne, että näin jossain määrin tapahtuu. Mikä on sinun kokemuksesi?

Julkaise syötteitä