Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Saaristo

Räpsöö

En tiedä mistä Reposaaren (ruots. Räfsö, murteella Räpsö, suomeksi aiemmin Räpsöö) nimi tulee, mutta pyöräillessäni iltamyöhällä saaren raitilla, tielle loikkasi hyvälihainen Kettu Repolainen - tuijotti tovin ja luikki metsään. Satamassa keinui venejono ja ainoa iltaravintola, outoniminen The Merry Monk Gastropub, sulki ovensa juuri kun pyörähdin pihaan.

Loistava Jurmo 20.4.2017

Jurmo on upea paikka kaikkina vuodenaikoina. Nyt erikoisuutena olivat tilhet ja käärmeet.

Jurmo 28.12.2015

M/S Eivorin kannelta otettuja kuvia. Saaristossa ei ole Jurmon voittanutta!    

Jurmo 22.6.2015:    

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/valokuvaus/197547-jurmon-vesilla   

Jurmo 29.4.2013:    

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/137527-jurmo-942013

Aamusumussa laivalla Turkuun, kuvia

Kuvat näpätty kännykällä Amorellan kahvilan etuikkunasta aamupalaa nautiskellessa.

Utö 3.6. ja 11 kuvaa

Utö on Nauvosta lähtevän ilmaisen yhteysalus Eivorin päätepiste. Kesällä pääsee maanantaista keskiviikkoon samana päivänä edestakaisin. Keskiviikkoisin voi Utössä viipyä melkein 3 tuntia tai Jurmossa 5 tuntia.  Majakalle on opastuskierroksia. Kesäaikataulu.

Dijon-ahventa ja luomuperunoita

Lähikalaterveisiä saaristosta!

Useat ihmiset pyysivät minulta tätä herkullista kalaruokareseptiä, joten eipä auta kuin kirjoittaa jälleen uusi ruokateemainen postaus!

Tämä ruoka on helppotekoinen, mutta tuloksena on hienostuneen makuinen kalaruoka, josta saa tarvittaessa rakennettua näyttävänkin annoksen.

Vaalilimppua saaristosta

Herkullisia terveisiä Turunmaalta Paraisten saaristokaupungista!

Vaalikampanjani aikana tapaamani ihmiset ovat ihastuneet ikihyviksi herkulliseen saaristolaislimppuuni. Se on yllättävän helppotekoista ja säilyvää. Parhaimmillaan tämä maltainen ja makea limppu on mielestäni hieman haaleana, kun siihen levittää päälle aitoa voita. Limppu sopii kuitenkin loistavasti tarjottavaksi esimerkiksi jouluna, vappuna ja kesäaikaan herkullisten saaristolaiskalojen ja sillin kera.

Julkaise syötteitä