Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Populaarimusiikki

Brian-sedän tarinoita

Brian Pern ja hänen yhtyeensä Thotch ovat tehneet pitkän uran populaarimusiikin huipulla. Alla näyte 70-luvulta:

Ja 80-luvulta:

Nyt hänen kolmiosainen dokumenttinsa vuodelta 2016 The Life of Rock with Brian Pern, Brian-sedän rocktarinat esitetään Areenassa. Valitettavasti Brian oletettavasti kuoli 2017, kuten hänelle omistetussa muistodokumentissa kerrotaan.

George Michael - unreleased released

Tämä kaunis laulu (this kind of love) julkaistiin yllättäen marraskuussa, hieman ennen George Michael:in kuolemaa. Ilmeisesti nauhoitus on vuodelta 1993 ja siihen osallistuneet taustamuusikot ovat kuulemma käärmeissään siitä, että julkaisu tapahtui Georgen viimeisen miesystävän taholta eikä itse mestarin käskystä. Näin ainakin ilmoittaa saksalainen Bild-lehti.

Last Christmas

Luin juuri ennen joulua, että Last Christmas on yksi maailman suosituimmista joululauluista. Laulusta tuli klassikko melkein heti julkaisemisensa jälkeen. Laulu julkaistiin vuonna 1984 ja se on Wham-yhtiön tuottamana. Kappaleen on sanoittanut ja tuottanut laulaja George Michael.

Lazarus elää?

Raamatussa (Joh. 11) kerrotaan, kuinka Jeesus herätti kuolleen miehen, Lasaruksen henkiin neljäntenä päivänä tämän kuolemasta. Jeesuksen olivat kutsuneet hätiin Maria ja Martta, Lasaruksen sisaret. Jeesus saapui opetuslapsineen Betaniaan, näiden kotikylään, käski vierittämään kiven luolan suulta, jonne Lasarus oli haudattu ja huusi: 'Lasarus, tule ulos!'. Tämä tulikin luolasta siteisiin käärittynä, kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus käski riisumaan hänet siteistä ja päästämään menemään.

Biisivisa: 10 Suomi-lyriikan helmeä

Olen jo jonkin aikaa huvikseni keräillyt omasta mielestäni kuolemattomia suomalaisten musiikkikappaleiden sanoituksia, tai oikeastaan sanoitusten osia. Ajattelin jakaa niitä teidänkin kanssa. 

 

Julkaise syötteitä