Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lintujen pesintä

Koskikara muuttaa talvisin meille, Suomeen

Talomme lähellä on upea, runsasvetinen koski, joka ei jäädy kovillakaan pakkasilla. Jokaisena syksynä saapuu sinne Suomen talven ilopilleri, koskikara. Tämä toisinajattelija ei muuta etelän lämpöön vaan päinvastoin: se tuntuu selviävän talvesta muuttamalla kylmiin olosuhteisiin. Arvellaan, että noin 8 000 koskikaraa tulevat Norjasta, Ruotsista ja Jäämeren rannalta tänne Suomeen talvehtimaan, jonka jälkeen ne lähtevät pesimäalueilleen maaliskuussa, viimeisetkin huhtikuun koittaessa (valitettavasti).

Linnut

Eilen alkoin minun ja pikkulintujen yhteinen talvituokintakausi, Noin viikon ovat jo lennelleet rauhattomina ja eilen sitten muutama talitintti tuli koputtelemaan ja rapistelemaan ikkunaan, kun ruokaa ei ala kuulua linnuille.

Maanantaina ostin 75 kg auringonkukansiemeniä ja eilen sitten saivat linnut viikon kerjäämäänsä syötävää. Nopeasti ne kaksi ensin avattua ruokintapaikkaa täyttyikin pikkuisista.

Pitää vielä kaivella pakkasesta rasvaa, jonka kesällä kauppahallista jo ostin.

Seitsemän pönttöä

Tänään asensin muutamia linnunpönttöjä, jotka eilen tein. Tuuman haapalaudasta nikkaroin seitsemän pöntöä tilitinteille tai muille pikkulinnulle.

Kun olin saanut kaksi pönttöä asennettua huomasin jo ensimmäisen ympärillä liikehdintää. No kolmannen pöntön asennuksen jälkeen en päässyt kuin kolmen metrin pitusen matkan poispäin niin jo oli talitintti kurkkaamassa pöntön sisään.

Julkaise syötteitä