Kalle Yhteiskunta, ilmiöt, politiikkakin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kesäteatteri

Mainiot Ansa Ikonen ja Tauno Palo Karstulassa

Kesällä - jopa näinkin viileänä kesänä - Suomi puhkeaa kulttuuriseen kukkaan.

Kävin katsomassa tällaisen esityksen Karstulassa.

Oli hupaisaa kuunnella suomalaisen viihdetaiteen entisiä hittejä -  Tauno Palon ja Ansa Ikosen repertuaarista. Näytelmän tarinahan ei tietenkään ole ihan tosi mutta se on vetävä. 

Suomalaisen kulttuurin lauluperinne elää ja kukoistaa näissä esityksissä. Tauno Paloa esittää loistava tangolaulaja - jo 15. juhlavuottaan viettävä tangokuningas Tommi Soidinmäki.

Kuningas jalkapallo ja kesäteatteri

Jalkapallon MM-kisojen alkulohkon ottelut on kohta tapulteltu. Lajihienouksien ja kisafiiliksen ohella puheenaiheeksi ovat nousseet ihan muilta estradeilta kuin viheriöiltä tutut elkeet ja manööverit.

Näytös 1 – filmaaminen

Jalkapalloon on pesiytynyt uskomaton tapa filmata ja kalastella vapaapotkuja. Loukkaannutaan hipaisusta ja kieriskellään nurmikolla kuin kuoleman kielissä.

Näyttää välillä aivan komedialta, kun miljoonia euroja tienaavat, lihaksikkaat urheilutähdet kaatuvat dramaattisesti hennosta henkäisystäkin.

Kesäteatteri, paras teatteri!

 

Liisa Ihmemaassa täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Oli siis oivallinen aika kääriä hihat ja tehdä siitä uusi, menevä dramatisointi tätä kesää varten. Jo viime vuodesta asti on tiedetty, että musikaalilla mennään, ja olen onnekkaana päässyt tekemään suurimman osan sanoituksista näytelmän ohjaajan, Riku Tiedemannin kanssa. Olen myös ollut valitsemassa biisejä, joten olen varsin innoissani.

Julkaise syötteitä